Renovera Tegelfasad i Stockholm

Råsunda Bygg är ett fasadföretag som utför allt inom murning & fasadrenovering i hela Stockholmsområdet.
Vårt arbetslag består av murare, experter på fasader, fogare och all annan personal som kan krävas vid renoveringar av tegelfasader. Vi erbjuder alltid kostnadsfritt offert-förslag!

Omfogning av Tegelfasad

Våra professionella murare kan hjälpa dig med omfogning av er tegelfasad så den återställs till sin forna glans.

Renovera Fasaden

Vi erbjuder helhetslösningar inom fasadrenovering med projektledning mellan målare, plåtslagare & ställningsbyggare.

Fasadputsning

Fasadputsning av högsta kvalitet som skyddar er fastighet.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


Renovering av Tegelfasader i Stockholm Certifierade murare som ger dig en fasadrenovering av hög kvalitet

 Renovera tegelfasad i Stockholm

Har du en tegelfasad som behöver återställas till forna tiders glans? Kanske har du en tegelmur där fogarna börjat släppa och utgör en säkerhetsrisk? Alldeles oavsett arbetets syfte kan våra professionella murare hjälpa dig renovera din tegelfasad eller tegelmur. Vi tar uppdrag i Stor-Stockholm inkluderat orter som till exempel Värmdö, Saltsjö-Boo, Älvsjö, Älta, Tyresö och Enskede.

Totalentreprenad & helhetslösningar inom tegelrenovering

Vårt arbetslag består av murare, experter på fasader, fogare och all annan personal som kan krävas vid renoveringar av tegelfasader. Vi ordnar med omfogning, puts och allt annat som krävs för att återställa tegelfasaden både estetiskt och säkerhetsmässigt. När du anlitar oss får du totalentreprenad, vilket innebär att vi kan ta arbetet hela vägen från start till mål. Självklart kan vi också skräddarsy lösningar där vi tar vid i olika moment i arbetsprocessen.

Hur vet du att en tegelfasad behöver renoveras?

I de flesta fall är bristfälliga fogar det första synliga tecknet på att en tegelfasad är i behov av renovering. Fogarna ska vara solida och täta för att avleda vatten och fukt från fasaden. När fogarna börjar bli slitna och trasiga stannar vatten kvar och tränger till slut in i stenen. När det blir minusgrader fryser vattnet och spränger sönder stenen vilket snabbt kan leda till skador som blir än mer kostsamma att renovera.

Gamla tegelfasader behöver ofta renoveras av säkerhetsskäl

Gamla tegelfasader är ofta byggda som skalmurar vilket innebär att det är ett mellanrum mellan fasaden och husets inre konstruktion. Tegelfasaden har i regel fästs på konstruktionen med så kallade kramlor. Äldre kramlor håller i regel sämre kvalitet än nyare kramlor, vilket innebär att de är känsliga för rost. Det leder i sin tur till att delar av den yttre tegelfasaden riskerar att falla ned.

Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar


Ismail Yigin
VD & Projektledare

Nummer: 08-557 69 671
Mail: offert@fasadforetag.se

Vi byter ut föråldrade kramlor och armeringar

Även gammal armering kan rosta och svälla och göra att stenar lossnar. Det första tecknet på att kramlor eller armering behöver bytas ut är i regel sprickor i fogar, lossnat tegel eller tegel som flyttats. Vi byter ut gamla kramlor mot nya säkrare varianter och renoverar armeringar med resultat som både är estetiskt tilltalande och säkra. Garantin är att vi ger bra resultat varje gång. 

Renovera tegelfasad med rotavdrag

Du kan sänka kostnaden för en renovering av tegelfasad med rotavdraget. Förutsatt att du har rotavdrag kvar att ta ut, vi rekommenderar att du kontrollerar detta med Skatteverket. Då kan du sänka arbetskostnaden för en renovering med upp till 50 000 kronor. Vi hjälper dig gärna med att säkerställa att pappersarbetet kring rotavdraget genomförs på ett korrekt sätt.

Kontakta oss så renoverar vi din tegelfasad!

Vad kostar det att renovera en tegelfasad? Det är en bra fråga. Det bästa svaret vi kan ge i det här sammanhanget är att det varierar beroende på många olika faktorer, bl.a. hur stor tegelfasaden är, hur omfattande renoveringsbehovet är och andra variabler. Du är välkommen att kontakta oss så diskuterar vi förutsättningarna för just din renovering. Från oss får du en offert, helt utan kostnad och krav på motprestation.

Vanliga frågor Läs vanliga frågor som uppkommer vid renoveringar i Stockholm

Vilka olika typer av fasadputs finns det?

Det finns hel rad olika fasadputsningar. Bl.a. rivputs som är en variant med mjuk och fin struktur. Sedan finns spritputs som är grovkornigare i strukturen samt slätputs som är en modern variant. Sist används Stänkputs som stänks på plats, ytan blir strukturerad och kornig.

Hur fungerar tilläggsisolering?

En tilläggsisolering utförs vanligtvis på utsidan av fastigheten. Isoleringen skyddar fastigheten från effekterna av väder och vind samtidigt som den gör uppvärmningen mer effektiv. Vid en tilläggsisolering isolerar vi vanligtvis från utsidan. Det ger bättre isolerande effekter, samtidigt som jobbet är enklare och inte påverkar utrymmet inomhus.

Hur fungerar ROT-Avdraget?

Du kan sänka prislappen för många av våra tjänster genom att använda dig av rotavdraget.  Om du har det kan du dra av upp till 30% på slutkostnaden. Observera att ROT gäller för den sammanlagda arbetskostnaden. Du kan alltså inte göra avdrag för materialkostnader med mera.

Vilka försäkringar & certifieringar har ni?

Våra hantverkare har alla tillämpliga försäkringar och certifieringar. All personal är behörig och certifierad för sina respektive arbetsuppgifter. Vi har regelbundet vidareutbildningar för att försäkra oss om att vi är uppdaterade inom de senaste och bästa arbetsmetoderna. Personalen har kollektivavtal och tillämpar ID06 vilket innebär att vi alltid har koll på att rätt personal befinner sig på arbetsplatsen vid rätt tidpunkt.

Recensioner Se vad våra kunder säger

Våra senaste Projekt Axplock av våra projekt i Stor-Stockholm

Kv. Analysen. Nya Hagastaden

Putsning och murning vid nyproduktion av bostadshus i nya Hagastaden på 4.500 kvm.

Brf. Brandstationen. Jakobsberg

Nybyggnation av bostadsrätter i Jakobsberg. Murning på 3500 kvm samt installation av special-fasadsystem Europrofil och Formaica.

Kv. Lillsjönäs. Abrahamsberg

Fasadputsning och murning till nybyggnation av 45st nya hyresrätter i Bromma.

Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar


Ismail Yigin
VD & Projektledare

Nummer: 08-557 69 671
Mail: offert@fasadforetag.se

Offert? Klicka här